22. kolovoza 2017.

Pomoć u kući – izvaninstitucijski oblik skrbi

Izvaninstitucijski oblik skrbi za starije osobe djeluje u sklopu Doma za starije osobe Trešnjevka i pruža usluge pomoći u kući – organiziranje prehrane i pomoć gerontodomaćice, koje se omogućuju na području gradske četvrti Trešnjevka sjever – jug.

Kako bi naši stariji sugrađani ostali što dužem u svojoj kući/stanu, organizirani su razni oblici skrbi i zaštite starijih osoba.

Izvaninstitucijski oblik skrbi Doma Trešnjevka, zajedno s Program podrške u lokalnoj zajednici Gerontološki centar Grada Zagreba, uspješno ostvaruje misiju poboljšanja kvalitete života starijih osoba koji su odlučili ostati što duže u vlastitom domu.

 

Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi i Službenom glasniku Grada Zagreba – Odluka o socijalnoj skrb, ostvaruje se usluga pomoći u kući (organiziranje prehrane i pomoć gerontodomaćice) kao izvaninstitucijski oblik skrbi Doma za starije osobe Trešnjevka.

 

Kako bi se ostvarila navedena usluga, potrebno je predati zahtjev i prikupiti potrebnu dokumentaciju.

 

Ostvarivanje navedenih usluga, uz zadovoljavanje određenih uvjeta odnosno kriterija i cenzusa, može se omogućiti na tri načina:

– putem rješenja Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom (besplatno za korisnika, financira Grad Zagreb)

– putem rješenja nadležnog Ministarstva odnosno nadležnog Centra za socijalnu skrb (besplatno za korisnika, financira RH)

– putem privatnog Ugovora o obavljanju usluge organizirane prehrane (korisnik sam plaća uslugu).

 

Za detaljnije informacije i ostvarivanje  navedene usluge možete se obratiti socijalnoj radnici za izvaninstitucijsku skrb na kontakt broj 01/3659 432 ili doći osobno na adresu Trg Slavoljuba Penkale 1, soba 65.

RADNO VRIJEME ZA STRANKE:

  • ponedjeljkom od 9 do 11 sati
  • srijedom od 12 do 17.30 sati

Kontakt tel.: 01/3659 432

 

Zamolbu za pomoć u kući i liječničku potvrdu za pomoć u kući možete preuzeti ovdje:

Zamolba za pomoć u kući

Liječnička potvrda za pomoć u kući

Suglasnost za obradu osobnih podataka

 

Relevantne zakonske odredbe:

Zakon o socijalnoj skrbi – čl. 80

Službeni glasnik Grada Zagreba – čl. 39

 

Skip to content