Odjel prehrane svakodnevno nudi standardni, žučni ili dijabetički jelovnik prilagođen zdravstvenom stanju korisnika, pritom vodeći računa o raznovrsnosti namirnica, ovisno o godišnjem dobu. Uz tri glavna obroka svim korisnicima, serviraju se i dva međuobroka za dijabetičare.
Također, po nalogu liječnika, kuha se posebno propisana prehrana kod akutnih oboljenja, raznih pretraga, miksana i kosana hrana, sonda i sl.
Jelovnici se temelje na smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i odgovaraju normativima prehrane za osobe treće životne dobi.
Komisija za izradu jelovnika, u koju su uključeni socijalni radnik, voditeljica Odjela njege i brige o zdravlju, voditelj Odjela prehrane, predstavnik korisnika i ostali korisnici po želji, sastaje se jednom mjesečno s prijedlozima i željama.
Odjel prehrane zadržava pravo izmjene jelovnika, ukoliko dođe do nepredviđenih situacija, na koje Odjel prehrane ne može utjecati.