22. kolovoza 2017.

O nama

Projekt Gerontološki centri Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: Projekt) djeluje u Domu za starije osobe Trešnjevka od 2005. godine, kao dio izvaninstitucionalnog oblika skrbi za osobe starije životne dobi. Djeluje na području gradske četvrti Trešnjevka – sjever i Trešnjevka – jug.

Idejni tvorci Projekta su Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje (današnji Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom) i Centar za gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Od 01.01.2019. godine, projekt postaje Program podrške u lokalnoj zajednici “Gerontološki centri Grada Zagreba”. Svrha i cilj pokrenuti Projektom provode se i nadalje kroz Program koji pruža izvaninstitucijski oblik skrbi i zaštite starijih osoba.

Kroz Program se omogućava pomoć u kući osobama starije životne dobi, kako bi im se pomoglo u svakodnevnim potrebama.

Također, omogućava im se kvalitetno provođenje slobodnog vremena organiziranjem različitih sadržaja na području lokalne zajednice. Kroz preventivu i samoaktualizaciju naših starijih sugrađana omogućava se što duži ostanak u njihovim kućama i odgađa se institucionalizacija.

Različitim suradnjama s drugim relevantnim dionicima u lokalnoj zajednici, izvaninstitucijski oblik skrbi je multidisciplinaran i omogućuje potencijalnim korisnicima  zadovoljavanje potreba na različitim područjima.

Usluge i aktivnosti koje se omogućuju odnosno provode putem Programa su besplatne.

 

Za detaljnije informacije možete se obratiti socijalnoj radnici za Programe podrške u lokalnoj zajednici “Gerontološki centar Trešnjevka” na kontakt broj 01/3659 432 ili doći osobno na adresu Trg Slavoljuba Penkale 1, soba 65.

 

RADNO VRIJEME ZA STRANKE:

LJETNO RADNO VRIJEME

      OD 20. LIPNJA DO 20. RUJNA:

  • svakim radnim danom od 9 do 11 sat

 

KONTAKT TEL.: 01/3659 432

 

Skip to content