12. rujna 2017.

Lokacija Trg S. Penkale 1

Dom djeluje od 1928. godine. 1981. godine na lokaciji staroga doma izgrađena je nova zgrada s kapacitetom za 338 korisnika koji su smješteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.

Na tri kata stambenog dijela nalaze se 101 jednokrevetna soba s balkonom, 7 jednokrevetnih soba bez balkona, 12 velikih dvokrevetnih soba i 19 malih dvokrevetnih soba gdje je smješteno 170 funkcionalno sposobnih korisnika.

Na dva kata stacionarnog dijela nalaze se 84 dvokrevetne sobe u kojima je smješteno 168 funkcionalno nesposobnih osoba.

U 2015. godini je započela prenamjena prostora dijela Odjela njege i brige o zdravlju u Jedinicu za oboljele od Alzheimera i ostalih demencija koja još nije u potpunosti u funkciji s kapacitetom od 20 korisnika.

Svaka soba ima vlastiti sanitarni čvor.

Korisnicima su na raspolaganju različite aktivnosti koje se provode u namjenski osiguranim prostorima: dvorana, fizikalna terapija, knjižnica i čitaonica (bogato opremljena raznolikim sadržajima), čajne kuhinje po katovima, prostorija radne terapije, TV sala, edukativna prostorija. Uz navedeno, korisnicima je dostupan i novouređeni park s terenom za boćanje, igralištem za sve generacije, s malim povrtnjakom i mnoštvom cvijeća.

U sklopu svakoga kata uređene su velike terase koje se koriste za boravak i druženja, a na terasi Odjela za pojačanu njegu i rehabilitaciju postavljeni su pokretni vrtovi kako bi i funkcionalno ovisni korisnici mogli zadovoljavati svoje potrebe za vrtlarstvom.

Hodnici su prostrani, opremljeni kožnim foteljama sa stolovima, a veći prostori su opremljeni klub garniturama gdje korisnici rado provode svoje vrijeme, ugošćuju posjetitelje i zajednički se druže.

Skip to content