7. listopada 2019.

Jelovnik

VAŽNA OBAVIJEST

 

Radovi na rekonstrukciji kuhinje na lokaciji Drenovačka 30 počinju 16.03.2020. godine, zbog čega će jelovnici na obje lokacije biti podložni učestalim izmjenama, te do daljnjega nećemo biti u mogućnosti objavljivati mjesečni jelovnik.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

 

Odjel prehrane svakodnevno nudi standardni, žučni ili dijabetički jelovnik prilagođen zdravstvenom stanju korisnika, pritom vodeći računa o raznovrsnosti namirnica, ovisno o godišnjem dobu. Uz tri glavna obroka svim korisnicima, serviraju se i dva međuobroka za dijabetičare.

Također, po nalogu liječnika, kuha se posebno propisana prehrana kod akutnih oboljenja, raznih pretraga, miksana i kosana hrana, sonda i sl.

Jelovnici se temelje na smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i odgovaraju normativima prehrane za osobe treće životne dobi.

Komisija za izradu jelovnika, u koju su uključeni socijalni radnik, voditeljica Odjela njege i brige o zdravlju, voditelj Odjela prehrane, predstavnik korisnika i ostali korisnici po želji, sastaje se jednom mjesečno s prijedlozima i željama.

 

Jelovnik za veljaču 2020. godine

 

Zadržavamo pravo izmjene i dopune jelovnika u slučaju izvanrednih situacija.

 

 

Skip to content