OBAVIJEST U VEZI PRELASKA NA NOVI DVB-T2 SUSTAV

Zbog prelaska na novi DVB-T2 signal odašiljanja, uz standard kodiranja H.265/HEVC, Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb – ugradit će pojačala na centralne antene, na obje lokacije Doma.

 

  •  Lokacija Trg S. Penkale 1

Svi korisnici koji imaju nekoliko godina stare televizore ili stare receivere za  još kratko aktualni  DVB-T signal kodiranja MPEG-2, trebat će ih zamijeniti – jer počinje proces prelaska na novi signal i gašenje starog signala – te će trebati nabaviti novi receiver ili novi TV prijamnik, koji podržava DVB-T2 signal uz standard kodiranja H.265/HEVC.

 

  •  Lokacija Drenovačka 30

Korisnici u prizemlju Odjela za pojačanu njegu i rehabilitaciju, kojima televizor podržava novi signal – ne trebaju nabavljati receiver. Svi ostali korisnici, bez obzira na starost TV prijamnika, morat će nabaviti novi receiver koji podržava DVB-T2 signal.

 

Za sve zajedničke prostore s TV prijamnikom na obje lokacije – dnevni boravci i sl. – Dom će nabaviti sve potrebno za praćenje TV programa korisnicima.

Korisnici koji prate televiziju putem drugih platformi (IPTV-a, kabelske televizije, EVO-tv, satelitske televizije i sl.) neće morati mijenjati svoju prijamničku opremu, niti će prelazak na novi signal DVB-T2 na bilo koji način utjecati na njih.

 

Hvala na razumijevanju!

Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb

 

Skip to content